o le transaxle ma faʻasalalau le mea lava e tasi

A o'o mai i ta'avale, e o'o lava i tagata e sili ona va'aia ta'avale e masani ona fenumiai i fa'amatalaga fa'apitoa eseese.O manatu fenumiai e aofia ai transaxles ma felauaiga.O nei faaupuga e masani ona fesuiaʻi, e oʻo atu ai i se manatu sese masani latou te faasino i le mea lava e tasi.Ae ui i lea, i totonu o lenei blog, o le a tatou suʻesuʻeina le eseesega i le va o transaxles ma faʻasalalauga, faʻamalamalama a latou matafaioi eseese i le faʻatinoina o taavale.

O le a le transaxle?
O le transaxle e tu'ufa'atasia vaega taua e lua o le ta'avale a le ta'avale: o le felauaiga ma au.E masani ona maua i ta'avale uili pito i luma ma ta'avale uma, lea e ave ai le malosi ole afi ile uili pito i luma ma tua.O se transaxle e tu'ufa'atasia lelei le felauaiga ma le eseesega i totonu o se iunite e tasi, ma le fa'amoemoe e lua o le fa'aliliuina atu o le mana mai le afi i uili ma le fa'atonutonuina o le fua fa'atatau.

Aoao e uiga i fesiitaiga:
I le isi itu, o se faʻasalalauga o se masini e fesoasoani e faʻasalalau le mana e gaosia e le afi i uili.O se vaega taua o taavale uma ma e nafa ma le puleaina o le aofaʻi o le malosi e oʻo atu i uili.O felauaiga e masani ona faʻaaogaina i taʻavale tua ma taʻavale e fa.

Eseesega autu:
1. Tulaga: O le eseesega tele i le va o le transaxle ma le pusa o loʻo tuʻuina i totonu o le taʻavale.O le transaxle e masani lava ona i ai i le va o le afi ma uili faʻamalosi, faʻaitiitia le mamafa atoa ma le lavelave o le taʻavale.I le faʻatusatusaga, o se faʻasalalauga e masani ona faʻapipiʻi i tua poʻo luma o se taʻavale, faʻasalalau le mana i tua poʻo luma uili, i le faasologa.

2. Galuega: E ui lava o le transaxle ma le felauaiga e nafa ma le tuʻuina atu o le mana i uili, e ese le faʻaogaina.O le transaxle e le gata ina tuʻuina atu le mana, ae faʻapipiʻi foi galuega o le gearbox (suia fua faʻatatau) ma le eseesega (faʻaliliuina le mana i uili i saoasaoa eseese pe a tulimanu).O felauaiga, i le isi itu, e naʻo le taulai atu i le tuʻuina atu o le eletise ma le suiga.

3. Ituaiga taʻavale: Ona o le mamanu faʻapipiʻi, e masani ona faʻaaogaina transaxles i luma faʻataʻavalevale ma taʻavale uma, aʻo faʻasalalau e masani ona faʻaaogaina i tua-uila ma taʻavale e fa.O nei eseesega e faʻavae i luga o le faʻatulagaina o laina taʻavale ma manaʻoga o ituaiga taʻavale eseese.

i le faaiuga:
I le faaiuga, o le transaxle ma le transmission e le tutusa.E ui o nei mea uma e lua o vaega taua o le powertrain o se taavale, o latou matafaioi ma galuega e eseese.O le transaxle e tu'ufa'atasia galuega o se felauaiga ma se 'ese'esega e tu'u atu ai le mana i luma ma tua uili o nisi ta'avale.O se faʻasalalauga, i le isi itu, e naʻo le taulai atu i le faʻaliliuina o le mana mai le afi i uili.O le iloaina o nei eseesega o le a fesoasoani i tagata e fiafia i taavale ia sa'o le faaupuga fa'apitoa ma malamalama atili i le ta'avale a le ta'avale.O le isi taimi la e te tau atu ai i faaupuga transaxle ma gearbox, o le a sili atu lou malamalama i le lavelave o le auala e gaoioi ai se taavale.

teuteu lanu transaxle


Taimi meli: Iul-28-2023